lördag, oktober 12, 2013

universeum och distanslösa föräldrar

Ja, det har ju varit en rätt intensiv period, de här senaste veckorna. Födelsedagsfirande, en hel del jobb, en jobbresa och en Göteborgshelg.
Under Göteborgshelgen var jag, M och min mamma, Ms mormor, på Universeum en förmiddag.
IMG_5736
Vi började med att kasta löv i parken utanför Hagakyrkan, efter ett misslyckat besök i lekparken där barn med aningens distanslösa föräldrar/mor-/farföräldrar inte ville acceptera att M helst ville leka med sin medhavda boll själv. Visst, man ska lära sig att dela – också – men varför är det så viktigt att barn helt frivilligt ska lämna ifrån sig sina saker till andra när vuxna inte alls förväntas bete sig så? M höll krampaktigt bollen i famnen och försökte vänligt men bestämt (faktiskt!) visa att den var hans och jag lät honom bestämma över sin boll själv, trots att en ivrig kvinna tyckte att "mamma kan väl ge bollen till X istället om du inte vill göra det?". Eh, nej. Ska jag ta bollen från mitt barn och ge den till ditt, menar du? Vad tänker du att han ska lära sig av det?
Hur som helst. Lek bland löv:
IMG_5738
IMG_5744
Sedan: akvariet. Så himla fint och stämningsfullt även om det ju är väldigt svårt att inte känna för de stackars jättestora hajarna som kanske minns havets frihet.
IMG_5746
IMG_5748
IMG_5750
IMG_5753
M och mormor.IMG_5757

Sedan gick vi upp till dinosaurieutställningen och den var JÄTTELÄSKIG. De gigantiska "djuren" lät och blinkade med ögonen och rörde sig och käkade upp varandra (här och var log döda låtsasdjur med uppfläkta magar och blod överallt). M pratade i flera dagar om dem och hur "jätterädd" han blev.
Så vi tittade lite på utsikten istället innan vi gick tillbaka till fiskarna.
Gick även genom regnskogen, men den kändes inte så barnanpassad med halkiga trappor, vattenpölar och … well, inte så många synliga djur. Hann inte kolla in avdelningarna med tekniskt pyssel, men det ska vi definitivt göra nästa gång. Sedan åt vi lunch där (M älskade köttbullarna) innan M fick sova i vagnen medan jag och mamma promenerade genom stan. En mycket bra eftermiddag.

Inga kommentarer: