söndag, oktober 14, 2012

en 1-årsdag


Det finns så många bilder att lägga in, sparade i datorn, redo att publiceras. Här pratar vi semestrar, helgweekend i Norrland, födelsedagskalas och bara helt vanliga dagar. Det kommer! Och troligtvis ganska snart, eftersom jag efter allt som har hänt nu kommer jobba betydligt mindre under ett tag framöver. Men mer om det senare. Vi börjar med en första födelsedag, som vi firade 9 oktober.
Vi började med sång, ett tänt ljus, födelsedagsbricka och vatten på sängen. Och så klädde vi ut oss, eftersom alla utom födelsedagsbarnet brukar göra det i min familj.
Melker fick ett jättestort paket!
Som han fick öppna nästan alldeles själv.
Sedan lekte vi lite med utklädningshatten.
M fick av oklar anledning på sig byxorna åt fel håll efter blöjbytet, men det gick lika bra att packa upp den fina bondgården för det.
Sedan lekte vi med djur nästan hela dagen.
Jag fick åka in till jobbet en sväng för ett snabbinsatt möte, men sedan möttes vi upp igen för att gå till Skansen. M somnade i vagnen och väl ute på Djurgården gick vi förbi mysiga Ulla Winbladh, blev hungriga och klev in.
Det vältajmade födelsedagsbarnet vaknade när vi hade ätit färdigt, fick mellanmål och bröd, och när vi skulle gå vidare hade Skansen stängt. Dåliga föräldrar! Men lunchen var himla god i alla fall.
För att kompensera gick vi förbi Rum för barn på Kulturhuset en sväng innan det stängde. Där fanns massor av roliga böcker och nyfikna barn.
Väl hemma igen var det många som ville prata i telefon.
Sedan tränade vi lite på att stå upp, tog kanske ett par steg också, innan det var dags att sova och så var den första födelsedagen över. En himla mysig sådan. 

2 kommentarer:

C. sa...

Grattis Melker! Han ser ut att ha haft en strålande födelsedag! Himla tjusig t-shirt på sista bilden också!

Sköna Helena sa...

Tack, hälsar Melker! Ja, turist-tishan är en älskad favorit...