
Igår struntade jag i bullen i ugnen som inte vill ut och bakade cupcakes istället. Cupcakes med mjölkchoklad närmare bestämt, med hjälp av "Cupcakes"-boken (Cheryl Lindblad, Ica Bokförlag) och formarna jag fick på min babyshower.

Förkläde är viktigt, särskilt när man har en gigantisk mage som samlar upp minsta spill.

Formar redo.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ingredienser, 12 mellanstora cupcakes:
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil
200 g Marabou mjölkchoklad

Skär chokladen i halvcentimeterstora bitar.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och ställ den åt sidan.

Vispa smör och socker poröst.

Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om en stund i smeten mellan varje ägg.

Rör i mjölblandningen.

Och gräddfil.

Lägg i chokladen och rör om.

Fördela smeten i formarna och stoppa in i ugnen.
Låt kakorna gräddas i 20 minuter, eller tills de känns fasta.

Färdigbakade och redo att komma ur ugnen. Till skillnad från vissa.
2 kommentarer:
HERREGUD VAD GOTT DET SER UT!
(jag imponeras av hur företagsam du ändå är, tiden som går till trots (eller kanske är det just tack vare att den ändå går framåt).)
Mmm, det var och är gott - har fått sätta en maxdos på två om dagen.
Jag tror egentligen inte att jag är så företagsam, men det här med att ha en bloggvärld att fylla med material är rätt bra. Jag tänker aldrig låta det stressa mig, men att vilja ha NÅGON aktivitet att berätta om varje dag är faktiskt inte så dumt!
Skicka en kommentar