Mmm, gjorde bästa onsdagsmiddagen idag: Italienska biffar med klyftpotatis i ugn. Fick tipset av Kristin på jobbet när jag lite uppgivet ville laga "något gott".
Italienska biffar
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk färsk. hackad basilika
½ msk senap
½ dl riven parmesanost
2 msk tomatpuré
1½ dl vatten
2 msk olja
1. Blanda köttfärs med salt, peppar, ägg, pressade vitlöksklyftor, färsk hackad basilika, senap, riven parmesanost, tomatpuré och vatten. 2. Forma färsen till bitar. Värm en stekpanna med olja och stek bitarna på medelvärme 3-4 minuter per sida.
Receptet kommer härifrån.
Innan du steker biffarna: Sätt ugnen på 200°. Skär några fasta potatisar i klyftor. Lägg dem i en ugnsform eller långpanna, ringla lite olja över och krydda med flingsalt, peppar och timjan. Stoppa in i ugnen (minns inte hur länge, men testa med potatissticka!). Servera med några kvistar färsk timjan.
Servera alltihop med lite matlagningsyoghurt.
Italienska biffar
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk färsk. hackad basilika
½ msk senap
½ dl riven parmesanost
2 msk tomatpuré
1½ dl vatten
2 msk olja
1. Blanda köttfärs med salt, peppar, ägg, pressade vitlöksklyftor, färsk hackad basilika, senap, riven parmesanost, tomatpuré och vatten. 2. Forma färsen till bitar. Värm en stekpanna med olja och stek bitarna på medelvärme 3-4 minuter per sida.
Receptet kommer härifrån.
Innan du steker biffarna: Sätt ugnen på 200°. Skär några fasta potatisar i klyftor. Lägg dem i en ugnsform eller långpanna, ringla lite olja över och krydda med flingsalt, peppar och timjan. Stoppa in i ugnen (minns inte hur länge, men testa med potatissticka!). Servera med några kvistar färsk timjan.
Servera alltihop med lite matlagningsyoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar