måndag, november 08, 2010

chokladmuffins

IMG_2527
När vi gick på söndagmiddag igår ville vi ha med oss något, men en flaska vin är ju lite förutsägbart och opersonligt så mitt nya, härligt hurtiga jag bakade chokladmuffins och la i en fin ask från Lanvin för H&M.
IMG_2526
IMG_2529
Chokladmuffins
ca 12 st

100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
0,5 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
Chokladkräm:
1,5 dl grädde
0,5 dl socker
1 msk smör
100 g mörk choklad
Strössel eller kokos till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smöret. Blanda vetemjöl med kakao, salt, vaniljsocker och kokos i en separat bunke. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i pappersformar placerade i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Låt muffinsen svalna.
Koka upp grädde och socker, sänk sedan temperaturen så att det slutar koka. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden under omrörning. Tillsätt smöret och rör till en jämn och blank kräm. Låt chokladkrämen svalna något och bred eller spritsa den på muffinsen. Garnera med strössel eller kokos.
Recept hämtat ur "Kalasgoda muffins, kakor och andra bullar" av Christina Nilsson.

Inga kommentarer: