måndag, oktober 12, 2009

laxgryta


4 portioner

400 g skinn- och benfri laxfilé
500 g potatis
1 liter Kelda soppa Tender Tomato
2 tsk dillfrö
2 dl frysta ärtor
2 krm svartpeppar

Servera med:
gräddfil
dill

RECEPTET KOMMER HÄRIFRÅN

Skala och skär potatisen i bitar. Häll soppan i en kastrull. Tillsätt potatis och dillfrö. Koka på svag värme ca 15 min.


Skär laxen i ca 2 cm stora kuber. Lägg ner laxen och ärtorna i grytan, sjud ytterligare 3 – 4 min. Smaksätt med peppar. Servera grytan med gräddfil och dill.

Mmm, det här var en jättegod soppa och enkel att laga. Trots att jag råkade köpa alldeles för mycket lax i förhållande till hur mycket tomatsoppa jag köpte, men vi låter det passera tycker jag. För nu är jag varm och mätt och på ett sånt perfekt hösthumör att jag måste fortsätta titta på Gilmore Girls. Lite känslig, men inte olycklig. Bara lite... höstnostalgisk.

Inga kommentarer: