lördag, oktober 25, 2008

apelsinchokladmuffins

Igår bakade jag apelsinchokladmuffins. Gott och enkelt – och snabbt att göra! Det här receptet använde jag:

2 ägg
3 dl socker

1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g margarin eller smör

15 rutor apelsinchoklad från Marabou


Smält fettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och
poröst. Tillsätt fettet och mjölet blandat med kakao, salt och vaniljsocker. Häll upp i formar och grädda i 200°C, 10-15 min, i mitten av ugnen. När de är gräddade, lägg en ruta apelsinchoklad på varje muffins och låt smälta.
För att chokladbitarna skulle se så kladdiga och goda ut som
på bilden ovan rörde jag försiktigt i dem med en bordskniv.

Orginalreceptet kommer
härifrån.

Inga kommentarer: