lördag, september 20, 2008

ruccolapaj med soltorkade tomater


Igår överraskade jag K med en ruccolapaj när han kom hem från jobbet. Enkel och fantastiskt god är den. Jag hade ingen pajform, men det gick lika bra med stekpanna.
Här är receptet, som kommer härifrån:


Ingredienser

4-6 p

Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arlaköket vispgrädde
2 ägg
1 dl Riven gratängost


Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Källa: Arlaköket

Inga kommentarer: