Stekt abborre med smörfräst purjolök och kaviarröra
4 portioner:KAVIARRÖRA
10 gräslöksstrån
2 msk mildrökt kaviar (t ex Kalles)
2 dl creme fraiche
1 krm salt
PURJOFRÄS
100 g purjolök
20 g smör
1 krm salt
600 g abborrfilé
1 krm salt
1 krm nymalen peppar
1 msk olivolja
10 g smör
SERVERING
nykokt potatis
gräslöksstrå
1. Strimla och blanda gräslöken med kaviar, creme fraiche och salt.
2. Skiva purjolöken tunt, fräs den i smör i ca 2 minuter. Håll varmt.
3. Salta och peppra abborren och fräs den ca 1 minut på vardera sida på medelvärme i olivolja och smör.
4. SERVERING: Lägg upp abborren på purjolöken, potatisen på kaviarröran. Dekorera med gräslöksstrå.
Källa: Allt om vin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar