onsdag, maj 14, 2008

Sommarmat

Ett matblogginlägg blir mitt enda inlägg idag. Älskar att lyxa till det mitt i veckan, med vin och god mat. Det gör, som tur är, min receptletande sambo också. Dessutom var detta väldigt, väldigt enkelt att tillaga:
Stekt abborre med smörfräst purjolök och kaviarröra
4 portioner:
KAVIARRÖRA
10 gräslöksstrån
2 msk mildrökt kaviar (t ex Kalles)
2 dl creme fraiche
1 krm salt

PURJOFRÄS
100 g purjolök
20 g smör
1 krm salt

600 g abborrfilé
1 krm salt
1 krm nymalen peppar
1 msk olivolja
10 g smör

SERVERING
nykokt potatis
gräslöksstrå

1. Strimla och blanda gräslöken med kaviar, creme fraiche och salt.
2. Skiva purjolöken tunt, fräs den i smör i ca 2 minuter. Håll varmt.
3. Salta och peppra abborren och fräs den ca 1 minut på vardera sida på medelvärme i olivolja och smör.
4. SERVERING: Lägg upp abborren på purjolöken, potatisen på kaviarröran. Dekorera med gräslöksstrå.

Källa: Allt om vin.

Inga kommentarer: